Gratis cursus ADL voor mantelzorgers

05 juli 2022  

Nederland vergrijst en we hebben elkaar hard nodig. Misschien helpt u al iemand uit uw familie of omgeving die ondersteuning nodig heeft in de persoonlijke verzorging. Of wilt u dat gaan doen. Dan is deze cursus ADL iets voor u!

ADL staat voor Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen: activiteiten zoals aankleden, verplaatsen, ondersteunen bij (gebits)verzorging, enz. Wanneer iemand beperkingen heeft of om andere redenen niet goed kan meewerken, is het niet altijd eenvoudig om iemand hierbij te helpen. Zeker niet als u ook nog op uw eigen (fysieke) belasting wilt of moet letten. Daarom is goede ADL-training wel zo handig en verstandig.

Wat leert u in de cursus?

In deze cursus leert u hoe u anderen kunt helpen bij hun persoonlijke verzorging. Aan bod komen:

  • Wassen/mondzorg
  • Aankleden
  • Bed verschonen met zorgvrager erin
  • Transfer van bed naar stoel, rolstoel en rollator
  • Steunkousen en hulpmiddelen
  • Toiletgang
  • Transfers met rollator en rolstoelen

Onder de deskundige leiding van een ervaren verpleegkundig docent oefent u met verschillende handelingen. Daarnaast maakt u kennis met andere mantelzorgers en is er voldoende gelegenheid om ervaringen en tips uit te wisselen.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met zorgvragers/naasten die ondersteuning nodig hebben bij hun persoonlijke zorg. Er is geen speciale vooropleiding nodig voor deze cursus. Na afloop van de cursus ontvangt u een bewijs van deelname.

Waar en wanneer?

De cursus wordt de komende periode in Veghel, Oss, Grave en Den Bosch aangeboden op verschillende data en tijden. Door te klikken op de rode button hieronder vindt u alle data en plaatsen. Inschrijven is niet nodig, u kunt de cursus op inloop bijwonen.

Data en plaatsen ADL-cursus  

Kosten

Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden. De cursus wordt u aangeboden door de samenwerkende VVT (verpleging, verzorging & thuiszorg) organisaties in Noordoost-Brabant. 

Ga naar de website van BrabantZorg