Op reis

Gaat u naar een verre bestemming? Dan geldt vaak het advies om te vaccineren of medicatie mee te nemen op reis.

Voor een reisadvies op maat, het toedienen van vaccinaties, het vaccinatiepaspoort en een recept voor malariatabletten zijn er diverse gespecialiseerde instanties zoals de GGD reisadvies, Travel Doctor en Reisprik. Klik op onderstaande buttons voor meer informatie over deze instanties.


GGD Reisvaccinaties  Travel Doctor  Reisprik

Schengenverklaringen

Gaat u binnenkort op vakantie en gebruikt u rustgevende medicatie of medicatie met de stof opium erin dan is het verplicht een verklaring mee te nemen.

Waarom is dat verplicht?
In veel landen is het bezitten en gebruiken van middelen die onder de Opiumwet vallen streng verboden. Op het overtreden van de Opiumwet staan strenge straffen. Middelen die onder de Opiumwet vallen kunt u dus niet zomaar meenemen naar het buitenland.

Wanneer heb ik een verklaring nodig?
Dat geldt onder andere voor slaap- en kalmeringsmiddelen (zoals Valium, Seresta), sterke pijnstillers (bijvoorbeeld Morfine), middelen voor de behandeling van ADHD (zoals medicijnen met de werkzame stof methylfenidaat) en medicinale cannabis. Op deze website vindt u precies voor welke medicijnen u een verklaring nodig hebt.
Blijkt dat u een verklaring nodig heeft, kijk dan op deze pagina welke verklaring voor de reis nodig is door het land aan te klikken. Vul de verklaring zover mogelijk in en lever deze in bij de huisartspraktijk voor een handtekening.

Heeft u ondanks deze informatie nog vragen, dan kunt u de praktijk bellen.