Huisartsenpost locatie Oss gesloten op doordeweekse dagen

31 oktober 2022  

De Huisartsenpost Oost-Brabant heeft te maken met een tekort aan zorgmedewerkers. Daarom is de huisartsenpost in Oss voor onbepaalde tijd op doordeweekse dagen gesloten. In de weekenden blijft de post wel open van 8.00 tot 23.00 uur.

Er is geen probleem met de diensten van de huisartsen. Zij vullen de doordeweekse diensten in vanuit de huisartsenpost in ziekenhuis Bernhoven in Uden. Zo blijft voor iedereen in de regio Oss een post bereikbaar binnen een half uur rijden. De patiëntenzorg komt dus niet in gevaar.

Harrie Geboers, voorzitter Raad van Bestuur van Huisartsenposten Oost-Brabant, licht toe: “Op dit moment is nog niet te zeggen of en zo ja onder welke voorwaarden het openen van de huisartsenpost in Oss mogelijk zou zijn. De capaciteitsproblemen zijn fors en ook niet op heel korte termijn op te lossen. Los van het werven én opleiden van nieuwe collega’s zullen we een antwoord moeten vinden op de structureel toenemende druk op de telefonische triage.”

Hebt u buiten kantooruren een huisarts nodig vanwege een medische spoedvraag? Dan kunt u de huisartsenpost bellen. De triagist die u aan de lijn krijgt, bepaalt op basis van urgentie de vervolgstap. Ook kunt u op de website Moetiknaardedokter.nl bekijken of een bezoek aan de huisartsenpost noodzakelijk is.